Перфектните картофени кюфтета на фурна

0 0

Хареса ли ти? Сподели рецептата с приятели:

Или просто копирай този линк

Съставки

Порции:
1 кг. Картофи
1 глава Лук
1 к.л. Синап смлян
1 к.л. Копър сух
50 гр. Масло
50 мл. Кисело мляко
2 бр. Яйца
1 ч.л. Кимион
1 ч.л. Черен пипер
1 ч.л. Чубрица
1 ч.л. Сол
За панировката
2 бр. Яйца
1 пакет Галета
За топинга
1 ч.ч. Кисело мляко
4 с.л. Майонеза
1 с.л. Копър нарязан
1 скилидка Чесън
1 ч.л. Синап смлян
2 с.л. Орехи счукани
на вкус Сол
Особености:
  • Вегетарианско
Националност:

Съставки

  • За панировката

  • За топинга

Указание за готвене - РЕЦЕПТА

Сподели

Картофите измийте хубаво и с нож направете лек разрeз във формата на кръг по кората в средата им (в най-тясната част) и сварете във вода до готовност. Обелете лесно, като издърпвате като чорапчета кожата им от разреза.

Намачкайте, като прибавите към тях маслото, киселото мляко, настъргания на ренде кромид лук, солта и смлените подправки (кимион, черен пипер, чубрица, синап, копър). Добавете двете хубаво разбити яйца и отново разбъркайте старателно сместа.

За да оформя перфектните картофени кюфтенца, аз използвам метални рингове за курабии. Пълня ги хубаво с картофената смес, като упражнявам лек натиск, за да е по-плътна консистенцията, увивам всеки напълнен ринг в стреч фолио и прибирам във фризера да замръзнат за няколко часа (а може и да си ги оставите за няколко дни).

Замръзналите картофени кюфтета изваждам внимателно от формите, потапям първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, след това в галетата, пак в яйцата и нареждам в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Запичам около десет минути на средна решетка, включен вентилатор и предварително много добре загрята фурна на 250 градуса, а след това обръщам с помощта на щипка и оставям да се запекат за още 10 минути.

За топинга млякото се разбива с майонезата, добавя се копъра, синапа, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи и сол на вкус. Разбърква се хубаво и се поднася в купичка или чашка заедно с картофените кюфтенца.

Източник: Gotvach.bg

Mama Gotvi

предишна
Такос
следваща
Рулца от тиквички с шунка и кашкавал на фурна
предишна
Такос
следваща
Рулца от тиквички с шунка и кашкавал на фурна