Супа топчета за ценители

0 0

Хареса ли ти? Сподели рецептата с приятели:

Или просто копирай този линк

Съставки

Порции:
250 гр. Кайма
1 ч.л. Подправки за кайма
2 с.л. Ориз по желание
1/2 връзка Магданоз
1 бр. Моркови
3 бр. Картофи
1 гнездо Фиде
1 червена Чушки
2 листа Целина със стеблата
2 бр. Яйца
3 с.л. Кисело мляко
1 глава Лук
на око Олио
на вкус Сол
на вкус Черен пипер
Националност:

Съставки

Указание за готвене - РЕЦЕПТА

Сподели

Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и червена пиперка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях надребнените картофи. Вложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути.

Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.

След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете с наситнен магданоз и лимон.

Източник: Gotvach.bg

Mama Gotvi

предишна
Шкембе чорба „Оригинал“
следваща
Класическа боб чорба
предишна
Шкембе чорба „Оригинал“
следваща
Класическа боб чорба