Салата с пиле и авокадо

0 0
Салата с пиле и авокадо

Хареса ли ти? Сподели рецептата с приятели:

Или просто копирай този линк
Националност:

Указание за готвене - РЕЦЕПТА

Сподели

Протеинът, или така наречените белтъчини, е много важна част от спортното представяне. Благодарение на него съхраняването на гликоген в мускулите работи като швейцарски часовник. Справяме се с мускулната треска много по-бързо, възстановяването на мускулите е по-ефективно. Колкото по-активен е един човек, толкова повече ползи ще има от приемът на белтъчини. Най-добре е да има такива във всяко хранене и приемът да е добре разпределен през целия ден.

Рецептата, която ще разгледаме днес ни е предоставена от Efbet365, които са много навътре със спортното хранене. Това е много бърза храна, която е полезна и идеална за спортисти, а и всеки човек, който иска да си набави много протеин – по здравословен начин. Тя е пълна и с най-полезните мазнини. В Сезам казино всичко е подредено по най-правилния начин.

Става въпрос за прясна салата с пиле, авокадо и много вкусен дресинг

Отнема не повече от десетина минути – от започването до първата хапка. Малко неща са толкова добри и толкова бързи.

Какви съставки ни трябват?

Пилешко месо – 1 филе, без кожа

Четвърт краставица

Половин авокадо

Сос Табаско

Лимонов сок – пресен, от половин лимон

Екстра върджин зехтин – 2 чаени лъжици

Соя – една шепа

Салата „Ромен“ или някаква друга маруля

Как се приготвя?

Взимаме соята и я бланшираме леко, за около 3 минути. Веднага я изплакваме с вода, студена, и след това оставяме да се отцеди.

Взимаме пилешкото филе и го нарязваме на кубчета и ивици. Правим си го на тигана с много малко мазнина. Може и на скарата – даже най-добре. Краставицата се реже на кубчета, по избор дали с обелката, или не.

Събираме готовото пилешко филе, соята и краставицата в купа. Омесваме добре.

Обелваме авокадото, слагаме при него от табаското на вкус, зехтина и лимоновия сок и го минаваме през кухненския робот – за да стане на дресинг. Дресинга изливаме при всичко останало. Като подправки добавяме само сол и черен пипер на вкус. Може и без, но с тях е по-вкусно.

Взимаме си листенце от марулята, полагаме от салата върху него и го завиваме, за да можем да си го хапваме на крак. Ако ще си хапваме вкъщи, можем да наситним марулята и да я добавим към салатата като съставка.

В това ядене въглехидратите почти не присъстват, а съдържанието на полезни мазнини и белтъчини е много високо – около 30 грама и от двете за всяка порция. Със Сезам регистрация ще получиш точната рецепта за забавление.

MamaGotvi.com

предишна
Лютиви ребърца с бира
предишна
Лютиви ребърца с бира