Лютиви ребърца с бира

0 0
Лютиви ребърца с бира

Хареса ли ти? Сподели рецептата с приятели:

Или просто копирай този линк
Особености:
  • Люто
Националност:

Указание за готвене - РЕЦЕПТА

Сподели

В последно време правя много експерименти, включващи различни рецепти за ребърца. Една от тях се запечата изключително силно в ума ми, а и не само там, за това ще споделя наблюденията си. Те се отнасят не толкова за конкретната рецепта, а за тънкостите и хитрините, които използвах. Те могат да се приложат при всички варианти. Обичам да ги похапвам в компанията на MrBit казино.

Първо искам да отбележа, че независимо каква рецепта ще използваме, от най-голяма важност за крайния резултат са самите ребра. Ако те са по-обрани от месо, това ще се отрази негативно на вкуса. Ако имате възможност, вземете си такива, които са по-месести.

Как да познаете? Колкото по-широки и дебели са костите, толкова по-малко месо ще има. Когато отидете в магазина, подбирайте си ги парче по парче. Търсите тесни кости, повече закръгляне и по възможност да има хрущяли. За тази рецепта си струва да посетите и кварталната месарница, където няма да има проблем с избора. От изключителна важност е.

Следващото нещо, което трябва да предприемете е, да измиете добре ребрата. От там трябва много добре да ги осолим и да ги поръсим с черен пипер. Моите приятели от Efbet 365 ме посъветваха да не използвам готово смления. Купувайте си черен пипер на зърна и го използвайте прясно смлян или счукан. На първо място, така ще знаете, че слагате истински пипер, а и той няма да е загубил голяма част от аромата си.

Време е да извадим тавата и да наредим ребрата, но задължително на един ред. Слагаме около 100 милилитра вода и запечатваме с алуминиево фолио. Загряваме предварително фурната на 200 градуса, като не трябва да забравяме да вдигнем скарата по средата. Слагаме ги за един час. Когато той мине, вадим тавата, махаме фолиото и ги поливаме с около стотина милилитра светла бира. Преди да добавим бирата, водата трябва да се е изпарила. Връщаме ги във фурната, без фолио, за да ги запечем за още 5-10 минути. Отново не трябва да има останала течност в тавата.

Ако сте любител на лютото, сега е моментът да ги поръсите с лют червен пипер. Аз не съм голям фен на пикантната храна, но въпреки това слагам по малко. Наистина прави ребрата по-вкусни.

Сега остава само да изпием останалата бира, да си похапнем и да се възползваме от невероятния MrBit бонус.

 

MamaGotvi.com

предишна
Пилешко вретено с гъби и кашкавал
следваща
Салата с пиле и авокадо
предишна
Пилешко вретено с гъби и кашкавал
следваща
Салата с пиле и авокадо